> 首页 > ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Το κλασικό μπαλέτο Onegin παρουσιάστηκε στο Πεκίνο

Στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Σεζόν Μπαλέτου της Κίνας (China International Ballet Season), χορευτές του Εθνικού Μπαλέτου της Κίνας παρουσίασαν το τρίπρακτο κλασικό κομμάτι μπαλέτου με τίτλο «Onegin», ένα από τα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ρώσου ποιητή και θεατρικού συγγραφεά Alexander Pushkin, με τίτλο Eugene Onegin.

Σκηνή από το μπαλέτο Onegin από το Εθνικό Μπαλέτο της Κίνας (φωτ.: China Daily)

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το αριστούργημα αυτό από τις 16 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2021 στο Πεκίνο σε μια εποχή που η πανδημία έχει αλλάξει πολλά από τα δεδομένα του παρελθόντος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 2008, ο Reid Anderson, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Στουτγκάρδης εκπαίδευσε τους χορευτές του Εθνικού Μπαλέτου της Κίνας στο Πεκίνο και το έργο παίχτηκε στο Θέατρο Tianqiao την ίδια χρονιά. Φέτος, εξαιτίας της πανδημίας, ο Reid Anderson έκανε τις πρόβες διαδικτυακά με τους Κινέζους χορευτές και πάλι κατάφεραν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

分享到: